Online foglalás

Kiemelt wellness akciók

All Inclusive Szilveszter

Stand-up - Lorán Barnabás (Trabarna), kitűnő gasztronómia, zenél: Horizont Tánczenekar, tűzijáték, mulatozás

Békés családi Karácsony

Stand-up: Lorán Barnabás, Mutyi bohóc a játszószobában. Érkezési nap: legkésőbb 12.24.

Őrült téli akció déli levesbüfével

Svédasztalos félpanzióval + délben levesbüfé,
Játszószoba játszólabirintussal.

Két ünnep között

1 × 30 perc infrakabin használat
Játszószoba játszólabirintussal

Összes wellness akció >>


Továbbfejlesztett finn szauna

A bioszauna hőmérséklete „csak” 50-55 Celsius fok. Szokás a finn szauna továbbfejlesztett változataként is emlegetni, a 75-85 fokos nagy testvér egyfajta könnyedebb, kevésbé embert próbáló altípusaként.
A bioszauna páratartalma a még bőven elviselhető 10-40 százalék körüli. Különlegessége, hogy szinte mindig valamilyen kiegészítő szolgáltatással együtt vehetjük igénybe, ezek közül leggyakoribb a fényterápia, ezáltal akár az összes érzékszervünket érheti az áhított bizsergető stimuláció.

Érezd jól magad!

Az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően a bioszauna elsődleges célja nem a test totális izzasztása, hanem a kellemes ellazulás és jóleső kikapcsolódás biztosítása. Különböző színű fényterápiával pedig akár frissítő hatást is kiválthatunk.

A bioszauna egészségünkre gyakorolt hatásai

A kellemes légkör és a kevésbé izzasztó környezet azért még így is rengeteg, szaunázásra jellemző előnnyel bír:

  • Méregteleníti a bőrt. Az izzadás következtében megnyílnak a pórusok, és a salaktalanítás után feszesebb lesz bőrünk.
  • Erősíti immunrendszerünket.
  • A hő hatására megemelkedik a testhőmérséklet, és elpusztulnak a kórokozók.
  • Kedvező hatással van légzőszerveinkre.
  • Élénkíti a vérkeringést.
  • Ellenállóbbá teszi szervezetünket a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.
  • Rövidtávon enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat, csökkenti az ízületi gyulladás okozta tüneteket.
  • Segít ellazulni, elűzi a stresszt, oldja a szorongást.

Kiknek ajánlott elsősorban?

Összefoglalva, a bioszauna leginkább azok számára jelenthet hasznos és kellemes kikapcsolódást, akik túlságosan megterhelőnek érzik a magasabb hőmérsékletű szaunát. Ide sorolhatók az idősek, valamint a legfiatalabb korosztály is. A bioszauna a még tapasztalatlan szaunázók számára is megfelelő lépcsőfok lehet a szaunázás csúcsa, a finn szauna előtt.

A fényterápiás szauna hatásai

A színes fényterápia, azaz kromo terápia agyunkban fejti ki áldásos hatását. A színek vezérlőprogram segítségével váltakozva követik egymást. Mindegyik szín összetétele függvényében más és más hatást vált ki, melynek eredményeként testünk különböző részei aktivizálódnak.
Kék: az ég és a víz színe, melyet összefüggésbe hoznak a hideggel is. A hideg lelassítja a test működését. A kék szín nyugtatóan, lazítóan hat idegrendszerünkre. Lelassítja a vérkeringést, ezzel visszaállítja a vérnyomást normál értékre. Segít az alvászavarok és a nyugtalanság leküzdésében. Hatása egyensúlyt és harmóniát teremt.
Zöld
: a természet színe. Megnyugtató, egyben inspiráló is, kikapcsol és regenerál. Pozitívan hat a tüdőre, bőrünkre, fejfájásra, és izomgyulladásra. Hozzájárul az érzelmi állapot stabilizálásához.
Sárga
: a nap színe, erősíti a pozitív gondolkodást, javítja az általános közérzetet, erősíti idegrendszerünket, enyhíti a depressziós tüneteket. Mozgásra, szellemi és fizikai aktivitásra serkent. Ellenjavallt a túl ideges, vagy stressz érzékeny embereknek!
Piros
: a szerelem, szenvedély színe, a tűzzel, a meleggel hozzák összefüggésbe. A meleggel, mely a vitalitás színe és egyben pezsdíti a vérkeringést is. Jótékony hatással van a szívre, elősegíti az emésztést, tonizálja az izomzatot. Erős és intenzív érzelmeket vált ki.

Vissza

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név *
E-mail cím *
Hozzászólás szövege *
Ellenőrző kód: *
Verification code
Új kód kérése

Feliratkozás hírlevélre

...hogy ne maradjon le semmiről! Szeretne elsőként értesülni legjobb ajánlatainkról, Akcióinkról és különleges ajánlatainkról? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

Vezetéknév:
Utónév:
E-mail cím:

VENDÉGEINK MONDTÁK

Az elmúlt években a családommal már számos wellness hotelt kipróbáltunk Magyarországon, de a tavaly karácsonykor Önöknél tapasztalt magas színvonallal még nem találkoztunk korábban máshol...

Dr. Siklós Kata

MÉGTÖBB VÉLEMÉNY

Ajándékutalvány

A legjobb ajándék a pihenés

Facebook - Wellness Hotel Katalin****

© 2015 - Wellness Hotel Katalin**** - All Rights Reserved. Minden Jog Fenntartva